יועץ אסטרטגי לעסקים
למה חשוב לדון בשירותיו של יועץ אסטרטגי? כי עם הזמן יותר ויותר בעלי עסקים וחברות מבינים שכדאי להם לגבש אסטרטגיה עסקית בכדי להיות הרבה יותר חזקים ואיתנים בהתמודדות עם האתגרים המשתנים. האם ייעוץ אסטרטגי הוא בגדר מותרות או שמא מדובר בתהליך חיוני? האם זה משהו שאפשר לדלג עליו? או שכדאי מאד להיעזר בשירותיו של יועץ אסטרטגי?
חברות ועסקים שרוצים להתאים את עצמם לשינויים, לוקחים ייעוץ אסטרטגי. אם ברצונם לבצע מהלכים, כגון: צמיחה והתרחבות, שינויים גלובליים, מגפה, שינוי בביקוש למוצר, שינוי בדרישות הצרכנים, שינוי במבנה הארגוני, משבר בלתי צפוי, רגולציה שמשפיעה על המצב הארגוני ועוד משתנים רבים אחרים. יועצים אסטרטגיים הם בעלי מקצוע מנוסים ומיומנים שיודעים לקחת את העסק שלכם קדימה. המשיכו לקרוא ותבינו איך ייעוץ אסטרטגי זה בדיוק מה שהעסק שלכם צריך עכשיו.
מה מטרותיו של ייעוץ אסטרטגי?
ייעוץ אסטרטגי עוסק בארגון ובמטרותיו ומסייע לו להתאים את עצמו לשינויים המתחוללים במצב השוק ובתנאי הסביבה. אסטרטגיה עסקית זוהי הדרך לגבש תכנית פעולה להגשמת המטרות, היעדים והחזון הארגוני לטווח הקרוב ולטווח הרחוק (3-5 שנים קדימה). יועץ אסטרטגי עובד בעיקר עם ההנהלה הבכירה כדי לסייע לארגון להגשים את מטרותיו העסקיות.
למי מתאים ייעוץ אסטרטגי?
ייעוץ אסטרטגי ישמע לחלקנו כדבר עצום, כזה שרק גופים ענקיים כמו שירות שניתן לממשלות וחברות גדולות. אבל ככל שהכלכלה מתפתחת, ככל שהמצב הגלובלי משפיע על ההתנהלות העסקית והכלכלית וככל שישנם אתגרים מורכבים יותר, כך כדאי להתאים את אותו גוף ארגוני ולא משנה אם מדובר בעסקים או בחברות גדולות להתמודדות עם השינויים המיוחלים.
כאמור, ביסוס אסטרטגיה עסקית אינו דבר שנמצא מעבר להרי החושך, אלא משימה חשובה במעלה שכל מסגרת כלכלית צריכה לנכס לעצמה. לעתים מנהלים חושבים שלהכניס לחברה יועץ אסטרטגי זה יתפוס איזשהו חלק מתפקידם או יפחית ממעמדם, אך ההפך הוא הנכון, שימוש בשירותיו של יועץ אסטרטגי רק יקנה להם כלים, רעיונות ודרכי התמודדות חדשים שמאד יכול להיות שבכלל לא חשבו עליהם.
כיצד מודדים את הצלחת האסטרטגיה?
בעלי עסקים רבים מעוניינים בקבלת הפתרונות, הפרקטיקה, "כן, מה צריך לעשות עכשיו?", הם נוטים להתרחק מהמלצות תאורטיות כמו מאש ורוצים להאיץ את הדיבורים ולהפכם לישימים "כאן ועכשיו", אולם זוהי שגיאה רווחת.
ישנן שתי דרכים להתמודד עם המציאות המשתנה: אחד, לנסות להתמודד לבד ולראות האם האינטואיציה והיכולות הקיימות אכן עונות על היכולת להתמודד עם האתגרים? ואז או שהמהלך הצליח או שהכל קרס או שמורגשת סחיבת רגל ודשדוש. לעומת זאת, דרך נוספת להתמודד עם האתגרים הללו היא להיעזר בייעוץ עסקי ולהשתמש בידע המקצועי הרחב, בניסיונו ובמיומנותו של יועץ אסטרטגי מומחה ולהימנע מכל המצבים הללו ומלקיחת סיכונים מיותרים שברוב המקרים הם בלתי הפיכים.
תכנון האסטרטגיה של הארגון היא חשובה והכרחית עד כדי כך שממש אפשר למדוד את הצלחת התהליך. בניגוד למחשבה הרווחת שכדאי לקחת יועץ אסטרטגי רק בעתות משבר, ייעוץ זה נחוץ גם במקרים של צמיחה מואצת, מיזוגים ורכישות, השקת מוצר או שירות חדש, חדירה לשווקים חדשים וכן הלאה. תכנון האסטרטגיה הוא זה שיקבע האם התהליך יצליח או לא.
הדוחות הכספיים הם המדד הראלי לבחינת ההצלחה. אם עד עכשיו האסטרטגיה התקדמה בציר אחד והביצוע התקדם בציר אחר, כעת לאחר גיבוש אסטרטגיה עסקית, התכנון והביצוע נעים על אותו ציר. לארגון מטרה, חזון ויעדים ברורים והוא יודע בדיוק לאן פניו מועדים וגם באיזו דרך לצעוד. יתרה מכך, הארגון גם יהיה מודע לרבים מהתרחישים ומהסיכונים שיתכן וינסו "להפתיע" אותו בדרך. תוכלו לקרוא עוד על: אסטרטגיה עסקית ושיווקית – 6 התובנות המנצחות.
מה התפקיד של יועץ אסטרטגי?
כפי שנכתב, יועץ אסטרטגי אמון על תחומים רבים בניווט הספינה בהצלחה באוקיינוס האדום. תפקידיו של היועץ האסטרטגי משתנה בין כל ארגון בהתאם למצבו, דמיינו לעצמכם קרום גמיש שיודע להתאים את עצמו לכל מצב צבירה.
אחד מהתפקידים הכי חשובים שלו מתמקד במציאת בידול, עליו למקד את הארגון בצורה מדויקת בתחום הפעילות שלו ולסייע לו ליצור את השונות, כי ההצלחה תבוא רק במצב של שמירה על יתרון תחרותי מול המתחרים בשוק.
תפקיד נוסף לתכנון האסטרטגי עוסק בתחום של ניהול סיכונים בעסק. מיפוי הסיכונים שעלולים לאיים, איך לחשב את הסיכון וכיצד להיערך בהתאם כך שאם יתממש הסיכון הוא לא ימוטט את העסק. ההיערכות לקליטת הסיכון ולנטרולו הינה חשובה ביותר, שכן היא עוסקת בצמצום הנזקים ובהיערכות לבאות.
מתי כדאי לקחת יועץ אסטרטגי?
כמי שעוסק בייעוץ עסקי ואסטרטגי מעל 25 שנה, אני נתקל הרבה פעמים בחברות ובעסקים שאין להם אסטרטגיה סדורה, הכל פועל רק לפי הטקטיקה או במילים אחרות לפי פעולות שעובדיו רגילים לעשות כל יום, לפעמים זה מצליח וגם הרבה פעמים לא. ראו לדוגמה את החברה של מיכל נגרין, שפעלה לפי אותה האסטרטגיה במשך שנים ולא עדכנה אותה בהתאם למצב השוק. לעומת זאת, ישנן חברות שהצליחו בזכות השקעה באסטרטגיה שלהן, תוכלו לקרוא על כך במאמר: איך ייעוץ שיווקי ואסטרטגיה נכונים מגדילים את הרווחים של העסק.
לכן מומלץ לעסקים בכל סדר גודל וכמובן לחברות ולארגונים הנמצאים בתהליך של שגשוג ופריחה, שינוי או דיוק העסק, לגבש לעצמם אסטרטגיה עסקית ולפעול לאורה, גם אם לא עשיתם זאת עד עכשיו, אף פעם לא מאוחר ואם עשיתם זאת ובניתם בעבר אסטרטגיה עסקית רצוי ואף חובה לעדכן אותה אחת לתקופה לאור השינויים הדחופים הפוקדים אותנו – בטוח שזה יעשה מאד טוב לעסק שלכם וגם לחשבון הבנק.
לקביעת פגישת ייעוץ אסטרטגי, חייגו אלינו עכשיו למספר המופיע בראש העמוד.